Slasoep met doperwten en munt
Ingrediënten:
- 3 bosuitjes, fijngesneden
- 1 prei, dun gesneden
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
- 125 g diepvries of verse doperwten
- 1 krop sla, gewassen en dun gesneden
- 1 theelepel suiker
- 20 blaadjes munt, in reepjes gesneden
- 1 hand geraspte Parmezaanse kaas (verkruimelde feta erover is ook lekker)
Bak de bosui, prei en knoflook zachtjes in de olijfolie in een pan met dikke bodem tot de prei zacht is.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de doperwten en de sla erbij en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker en de muntblaadjes toe.
heerlijk, dank voor het recept, de sla groeit uit mn oren :) kan nu wat nieuws proberen, vorige week ook al andijviesoep gemaakt.....zalig!
BeantwoordenVerwijderenIk doe courgette ipv prei erbij. Leuke variant! Probeer ik een volgende keer.
BeantwoordenVerwijderen